top of page
BarceloNETA

Són moltes les vegades que es llencen residus o escombraries a terra o a un contenidor que no els hi pertoca. Són moltes les vegades que es troba una zona o barri on destaca l’abundància de brossa pel terra. I també són moltes les vegades que no es pensa ni es fa una reflexió sobre què i com afecten aquests hàbits al nostre entorn, des de l’aire, sòl, persones, plantes o animals. S’ha de ser conscient de que aquestes males pràctiques són extensibles a tot el món i que la Barceloneta no és una excepció.

Però de la mateixa manera, també s’ha de ser conscient que aquesta situació es pot revertir amb esforç i coneixement. S’ha de ser conscient que aquestes males pràctiques que molta gent comet es poden transformar en bones pràctiques, fàcils d’aplicar i sobretot molt útils i necessàries per a la societat i l’entorn que l’envolta.

D’aquesta forma, en aquesta activitat implementada a l'escola Alexandre Galí de Barcelona s’aprèn a ser una mica més respectuós amb l’entorn i a intentar cuidar-lo i preservar-lo amb una mínima ajuda.

Inicialment, l’activitat va procedir amb una sessió teòrica prèvia per part del docent, en la qual es va dur a terme una petita avaluació inicial per poder tenir una idea dels coneixements dels alumnes, les preguntes eren tals com Què és un residu? Què es fa amb els residus? Com Reciclem? Què és una cadena tròfica? Quan estàs al carrer, llences escombraries al terra?. En aquesta sessió, també es van treballar continguts especificats en el currículum escolar mitjançant tasques relacionades amb la problemàtica dels residus.

Els alumnes van resoldre les preguntes i la majoria les responien de manera correcta, no va haver cap contratemps. Finalment es va acabar la gimcana amb una petita conclusió de la importància de la problemàtica dels residus.

bottom of page