El món dels artròpodes

Uns invertebrats molt curiosos

Aquest darrer divendres 17 de maig, 4 alumnes del centre s’han desplaçat a l’Escola Alexandre Galí, veïns de l’Institut, per realitzar un taller d’artropodes pels estudiants de primer de primària A i B.

Però… què són els artròpodes?

Els artròpodes són un grup d’animals molt important dins el grup dels animals invertebrats. Dins el grup dels artròpodes s’ha volgut fer èmfasi en els 3 grups més importants ( i coneguts per tots): els aràcnids, els crustacis i els insectes. Un dels objectius del taller ha estat transmetre la importància ecològica d’aquests animals des de ben petits, perquè aquest grup d’animals no quedi en l’oblit!

Activitats amb els infants

Abans de dur a terme la implementació a l’escola, es va lliurar a les mestres un dossier pels nens i nenes, per a que comencessin a familiaritzar-se amb la temàtica.

Un cop allà, s’han realitzat diferents activitats més divertides, per comprovar el nivell d’assoliment dels infants. Ha estat una gran sorpresa veure com s’havien convertit en uns/es experts i expertes de la matèria, demostrant a l’equip que havien realitzat el dossier amb molta entrega.

Les primeres activitats han estat més teòriques per refrescar els coneixements. Després s’ha dividit el grup en 2: mentre un grup feia una cursa en equip per identificar els hàbitats i els artròpodes que hi vivien en aquell ambient, l’altre dissenyava els seus artròpodes preferits mitjançant plastilina.
 

IMG_20190517_162219 editado.jpg

Els nens i nenes ensenyant les seves obres de plastilina. Font pròpia.

IMG_2488.JPG

El primer grup ha tingut sort i han pogut fer la cursa al pati. El segon grup ha hagut de realitzar

l’activitat al porxo del pati degut a la puja. Fotografia: Lou Rofes

Malgrat la pluja, s’ha pogut  dur a terme tot el previst i sense grans dificultats.

 

Volem felicitar als alumnes de primer A i primer B de l’escola Alexandre Galí per la seva dedicació, entusiasme i participació durant el taller!