PROJECTE: Millora de l’experiència ornitològica al Parc Natural de la Serra del Montsant.

Aquest projecte sorgeix per la demanda del Parc de la Serra del Montsant, dirigit principalment als ornitòlegs i a tot aquell públic que estigui interessat en l'observació d'aus. Aquestes persones són conegudes per realizar una sèrie de seguiments, recerques i fotografies a tot tipus d'espècie d'au.

Com en aquests últims anys el turisme ha tingut un ascens molt característic de visites al Parc, ha acabat en caure en la conclusión de que perquè els ornitòlegs puguin seguir gaudint de la seva professió i paseó peli ocells, en construir un observador d'ocells, és a dir, un hide.

Hide ve de la paraula inglesa que significa amagar-se. La persona interesada en fotografiar l'espècie al més aprop possible s'amaga en aquesta infraestructura, solen ser de fusta com una caseta o unes tendes de campanya cobertes amb un mantell de colors camuflatges. I amb una finestra oberta on és pot contemplar una vista panorámica del paisatge, fent més fàcil la captura de l'imatge de l'espècie.

Com molt bé diu el títol, es tracta d'aconseguir que tota persona, ja sigui ornitóleg o no, tingui la oportunitat de viure una experiència agradable. Juntament amb els "reis del Parc" que són l'àguila cuabarrada, el voltor i el falcó peregrí.