Descoberta del Medi a Sant Llorenç del Munt i l'Obac

La finalitat d'aquesta unitat és l'acostament dels alumnes de l’escola Catalunya de Sant Adrià del Besòs al medi natural. Amb aquesta activitat es pretén donar a conèixer el parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, utilitzant-lo com a escenari per adoptar consciència sobre la importància de l'existència d'espais naturals i per al reconeixement d'alguns dels ecosistemes més característics del clima Mediterrani i les seves espècies de flora i fauna associades.

 

Es creu que la realització d'activitats de descoberta del medi, és una eina molt útil per treballar diferents àrees d'aprenentatge de forma efectiva.

Durant el recorregut, eren un únic grup i els alumnes anaven tots junts. Els monitors anaven dispersats pel grup per tal de vigilar a tots els alumnes i garantir així que els alumnes estiguessin atents durant les explicacions. Es van dur a terme diferents parades per tal de fer explicacions dels aspectes més rellevants del Parc Natural que es va visitar.

En general, l'experiència ha estat molt enriquidora doncs hem après molt, posant en pràctica els conceptes teòrics adquirits durant els dos cursos acadèmics. L’itinerari escollit és un lloc especial pels monitors i ha sigut molt agradable fer les explicacions a aquells nens, apropant-los a la muntanya, a la natura, al cant dels ocells, i veure com poc a poc es desperta l’interés dels alumnes i gràcies al recolzament dels docents i de la nostra professora, la Carme, va ser una molt bona experiència per a tots quatre.