top of page

La petjada ecològica als restaurants 

Aquest mes de maig, els alumnes i les alumnes de 2n curs d’Educació i control Ambiental han realitzat una activitat que tracta la petjada ecològica en l’alimentació. L’enfocament s’ha realitzat diferent d’altres ocasions, ja que aquest ha estat adreçat cap al sector de l'hostaleria. Se sap que en 2016 eren gairebé 45.000 empreses que servien menjar i begudes, una xifra que dona la idea de la importància que aquest sector tingui un funcionament sostenible amb el medi ambient.

En l’àmbit de l’alimentació s’utilitzen molts recursos naturals, en especial aigua i sòl. S’ha de tenir en compte que calen moltes hectàrees de terra i litres d’aigua per a produir els vegetals necessaris per alimentar tant a la població humana com al bestiar que es cria. I també per obtenir altres tipus d’aliments com són la carn, la llet o els ous. A més a més, el fet de produir i transportar l’aliment a diferents botigues i restaurants suposa grans quantitats d’emissions atmosfèriques, ja que hi ha aliments que viatgen per llargues distàncies des de que es produeixen fins que es consumeixen.

El desenvolupament de l’activitat ha estat el següent:

 

1.- Presentació de l’equip i una petita introducció de la temàtica de l’activitat, així com les diferents parts que tindrà.

2.- Saber el nivell de coneixement dels/les assistents mitjançant dues preguntes relacionades amb la petjada ecològica:

  • Sabeu que és la petjada ecològica?

  • Heu intentat reduir la vostra petjada?

3.- A partir de diferents diapositives, fer una explicació del concepte de petjada ecològica, així com les diferents problemàtiques que han donat i estan donant lloc a la actual crisi ambiental.

4.- Realització d’un Brainstorming entre tots els participants per tal d’aportar idees i solucions per a reduir la petjada ecològica, enfatitzant en les tres R’s (Reduir, Reduir i Reutilitzar).

5.- Finalment, es procedeix a fer una xarxa de networking entre els/les diferents participants.

bottom of page