top of page

Alerta Forestal - Ciència ciutadana per a la protecció forestal

El CREAF ha llançat el projecte 'Alerta Forestal', que convida les entitats i la ciutadania a participar aportant dades sobre la salut dels boscos


L'objectiu és trobar imatges on es puguin apreciar les bosses d'erugues de la processionària, i com s'han menjat una bona part de les fulles; fotos de boscos amb arbres marronosos, afectats per la sequera, i fotos amb arbres caiguts per la ventada. Els voluntaris i voluntàries poden pujar les fotografies, preses des de la terra durant les seves excursions o passejades, o amb un dron, geolocalitzar-les, adjuntant dades com la data o el grau d'afectació que representen.


La informació aportada queda recollida en un mapa, i passa a formar part dels estudis del CREAF sobre els problemes de salut dels boscos, i en especial, ajudar a elaborar els mapes de predicció sobre la salut futura.


Entitats i persones voluntàries estan convidades a formar part d'aquest projecte, que té la voluntat d'implicar la societat i la classe política en els processos de planificació territorial, per aconseguir fer els boscos més resilients als efectes de les plagues, els incendis, les sequeres i altres pertorbacions. Existeix un vincle entre la salut dels boscos, la societat i la salut de les persones, i aquest és l'objecte del projecte "Boscos Sans per a una Societat Saludable", en el que s'emmarca Alerta Forestal.





Dg, 24/12/2017 - 19:23

Autor: Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Entitat redactora: Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya




Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No hay tags aún.
Follow Us
  • Facebook Black Square
  • Twitter Black Square
  • Google+ Black Square
bottom of page