top of page

Quatre espècies de corals en perill seran protegides en el Mediterrani

Els 22 membres del Conveni de Barcelona –depenent de l'ONU– han acordat incloure el coral arbre groc, el coral cresta de gall, el coral candelabro i el coral bambú, com a espècies en perill o amenaçades en el Mediterrani. Aquesta decisió, a proposta d'Espanya, contribuirà a la conservació de la fauna que viu i depèn d'aquests jardins de coral.

El coral bambú (Isidella elongata) es considera pràcticament endèmica del Mediterrani. S'estima que la seva població ha disminuït un 80% en cent anys i per això està catalogat com en perill crític en aquest mar. El seu declivi afecta a moltes espècies de gambes i peixos associades a aquests jardins de coral, com el lluç, que els utilitza com a zones de cria.

El coral groc (Dendrophyllia cornigera) i el coral candelabro (D. ramea) apareixen en la llista vermella com en perill i vulnerable, respectivament. Sofreixen l'impacte de tècniques pesqueres agressives amb el fons marí. El coral groc està documentat a 800 metres de profunditat i les seves colònies poden arribar a un metre d'alt.

Coral candelabro. (Foto: Granada © OCEANA / C. Minguell)

El coral cresta de gall (Desmophyllum dianthus) es considera en perill i es calcula que la seva població ha caigut a la meitat en els últims 60-70 anys. Els experts consideren que aquesta reculada no pot detenir-se si no s'adopten mesures per conservar-ho. Viu en profunditats entre 200 i 1.200 metres. (Font: OCEANA)

Noticia recuperada el 6 de gener de 2018 des de :http://noticiasdelaciencia.com/not/26834/cuatro-especies-de-corales-en-peligro-seran-protegidas-en-el-mediterraneo/


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No hay tags aún.
Follow Us
  • Facebook Black Square
  • Twitter Black Square
  • Google+ Black Square
bottom of page