top of page

Campanyes dins del marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Benvolgut/da visitant, a continuació mostrarem les diferents campanyes que els/les alumnes del segon curs de Control i Educació Ambiental hem dissenyat. Aquestes tenen com a destinataris l’alumnat i l’equip docent, i com a objectius la correcta gestió dels residus al centre. Tot això, dins del marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.


La Setmana Europea de la Prevenció de Residus va ser dissenyada l’any 2015 amb la finalitat de realitzar diferents tipus d’activitats i accions de sensibilització cara a la prevenció de residus durant tota una setmana sencera. Aquest any es celebra del 17 al 25 de novembre.


En aquesta campanya es duen a terme estratègies i activitats per reduir la quantitat de residus que es produeixen de manera innecessària diariament, disminuir la quantitat d’aliments que acaben a les escombraries i potenciar l'ús de productes ecològics i reutilització d’objectes. També innovar utilitzant residus com a materia prima, conscienciació sobre els àmbits de consum dels ciutadans, realitzar ecoauditories i activitats d’educació ambiental entre d’altres.


La campanya anomenada “Separar és reciclar, i reciclar és millorar” té la finalitat de promoure el reciclatge i millorar la separació de residus a l’institut Narcís Monturiol. Es centra principalment en ensenyar a reciclar correctament.


La separació selectiva consisteix en la classificació dels residus en diferents fraccions segons les seves característiques, el material amb el que són produits, i la metodologia del centre. A l’Institut Narcís Monturiol les fraccions es divideixen en tres: paper i cartró, envasos, i rebuig (on s’inclou el material orgànic).


Amb aquesta campanya es pretén millorar la decisió del consumidor en llençar el residu. El benefici d’aquest proposta és ajudar al medi ambient, ja que es redueix la quantitat de residus que acaben als dipòsits controlats o incineradores a més de disminuir la quantitat d’ impropis (residus que es llencen on no toca) trobats a les diferents fraccions del centre.

D’altra banda, la millora en el material reciclat i aquesta disminució d’impropis també podria contribuir a la consideració del centre com a Escola +Sostenible.


Aquests són els cartells que es troben al centre:


Paral·lelament, la campanya de sensibilització de residus al centre “Triunfar és tornar a començar” promou la correcta classificació de residus tant dins del centre com a fora.


Aquesta campanya s’ha realitzat a partir dels dubtes que té la gent a l’hora de classificar els residus. Per això s’han realitzat uns tríptics informatius on es fa una breu descripció del reciclatge i els seus beneficis. A més a més s’ha fet una classificació de residus dubtosos en relació a les tres fraccions que consten al centre; paper i cartró, envasos i altres.


Així doncs, som conscients del fet que hem de reciclar i aquesta campanya ens ajuda i consciència a fer-ho correctament amb l’ajuda dels tríptics informatius. Esperem que aquests dubtes es solventin i conseqüentment, es disminueixi el nombre d'impropis que es generen a diari.

La campanya “Recicla creativitat” pretén cridar l’atenció al personal i alumnat de l’institut Narcís Monturiol, per tal que es parin a pensar si realment estan reciclant bé els residus més comuns del centre. A més, es vol potenciar la creativitat, i la reutilització de materials. La base de la campanya és una enquesta realitzada a principi de curs als alumnes i professorat del centre, on es preguntava on creien que es llençaven 5 residus comuns a l’institut: els gots de cafè de plàstic usat, els gots de cafè de cartró usats, els mocadors usats, els bolígrafs i els papers d’alumini. La resposta per part de l’alumnat va ser bastant positiva, i en tots els casos, la majoria de les persones enquestats llençava els residus a la paperera corresponent. La idea inicial del projecte era crear les manualitats amb els residus esmentats anteriorment i crear uns posters on es recordés on s’havia de llençar residus dubtosos. Com que aquesta última proposta coincidia amb la de la campanya “Separar és reciclar, i reciclar és millorar”, es va decidir fusionar ambdues campanyes i centrar-se únicament en la elaboració de les manualitats i un cartell informatiu sobre els resultats de l’enquesta realitzada, en relació a cadascuna de les manualitats. Finalment, les manualitats han estat penjades una a cada pis de l’institut a llocs estratègics on aquestes siguin fàcilment visibles i reconeixibles.





Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No hay etiquetas aún.
Follow Us
  • Facebook Black Square
  • Twitter Black Square
  • Google+ Black Square
bottom of page